>Cigerci Hulusi

>Ciğerci Hulusi Kadıköy Çarşı’da İSKİ’nin bulunduğu sokakta Erzurum Lavaş ve Cağ Kebap Salonu‘nun hemen yanında olan bir yer. Burası Beyoğlu’nda bulunan Canım Ciğerim gibi Mersin usulü ciğer ve çöpşiş lezzetini İstanbul’a getiren yerlerden biri.


Ben şahsen Mersin usulü ciğer ve çöpşiş ile ilk olarak Canım Ciğerimde tanışmıştım. Ciğerci Hulusi’de bulunan herşeyi içimden Canım Ciğerim ile kıyaslamak geliyor.

Ciğerci Hulusi

Asmalı Canım Ciğerim

Değerlendirme

Ustanın memleketi

Mersin

Mersin

aynı

Fiyat

Porsiyon 15TL

Porsiyon 15TL

aynı

Etler

Ciğer, çöpşiş, tavuk

Ciğer, çöpşiş, tavuk

Çöpşişte Canım Ciğerim, ciğerde Ciğerci Hulusi

Mezeler

Ezme, közde soğan, sumaklı soğan, közlenmiş domates biber, yeşillikler

Ezme, közde soğan, sumaklı soğan, közlenmiş domates biber, yeşillikler

Ezme, közde soğan ve yeşilliklerde Canım Ciğerim

Tatlı

Kerebiç

Künefe

İkisi de çok iyi

Görüldüğü gibi Ciğerci Hulusi ve Canım Ciğerim oldukça benzer yerler. Ciğerci Hulusi ciğerinin lezzeti ve kerebiç tatlısıyla öne çıkarken, Asmalı Canım Ciğerim çöpşişi, mezeleri ve künefesi ile ön plana çıkıyor. Her iki yerde de mezeler et ile ücretsiz olarak sunuluyor. Her iki yerde benzer şekilde servis kağıt üzerinde yapılıyor. Asmalı Canım Ciğerimde alçak tahta kürsülerde yenilirken Ciğerci Hulusi’de masada yeniyor. Her iki yer Hürriyet’in yapmış olduğu en lezzetli ciğerciler listesinde ilk 10’da bulunuyor.

Adres: Caferağa Mah. Mühürdar Caddesi Misbah Muayyeş Sok. No.6/4 Kadıköy İstanbul
Telefon: 0216 336 11 23

Reklamlar

2 Yorum on “>Cigerci Hulusi”

  1. Löplöpcü dedi ki:

    >Olurda bir gün yolunuz düşerse, Urfa'da Sevgi Ciğer Salonunda bir cğer yiyin :)http://www.loplopculer.com/2007/12/anlurfa.html

  2. atilla dedi ki:

    >Tavsiye icin tesekkurler, baharda bize yine bir GAP turu yolu gozuktu 🙂 Ayrica Girit yaziniza bayilmistim, kisa bir zaman sonra herhalde gidecegiz, burayla ilgili detayli tavsiyelerinizi alabilirim. Acikcasi Istanbul'daki meshur cigercilerdeki (Cigerci Hulusi, Canim Cigerim) et kalitesi cok dustu. Etler genelde sert, yagsiz ve tatsiz oluyor. Cigerler de besbelli uzun sure buzdolabinda beklemis taze olmayan cigerler oluyor. Bu gibi yerlerde beni asil ceken sey etten cok mezeleri.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s