Astek Restaurant

İstanbul’da eskiden içkili geleneksel semt lokantaları yaygındı. Bu mütevazi yerlerde içki biraz bahaneydi, asıl amaç güzel yemek yemek ve tabii sohbet etmekti. Mahalle sakinleri ve esnaf akşam olunca bir araya gelip hem sohbet eder hem de yemek yiyip birkaç kadeh parlatırlardı. Şimdilerde bu tip yerlerden çok az kaldı, çoğunun yerini birahaneler ve pub’lar aldı. Pangaltı’da bulunan Astek 20 yıldır faal olan ve öğlenleri sulu yemek verip akşamları mezelere ve ızgaraya dönen bir yer.

Astek nezih görünümlü. Masalar beyaz kumaş örtü ile kaplı, girişte hemen kasanın yanında merhum milli futbolcu Garbis’in fotoğrafı, malum Pangaltı’dayız burada Ermeni kardeşlerimizin nüfusu yoğun. Ufakça bir salon, toplam 10-12 masa, en sonda ise mutfak ve mezelerin gözle seçilebileceği tezgah. Maç olan akşamlarda büyük ekran TV’den maç yayını da yapılıyor.

Astek’te fiyatlar makul, burası halen ağırlıklı olarak mahalleliye hizmet verdiği için henüz Beyoğlu fiyatları buraya ulaşmamış.

Biz bu gidişimizde meze ağırlıklı yedik. Tezgaha gittiğimizde herşey çok lezzetli görünüyor, seçimde zorlandık. Önden birer dilim beyaz peynir alalım, peynir orta yağlı çok lezzetli bir peynir. Ardından fasulye pilaki, soslu patlıcan ve levrek narin geldi. Garsonumuz Şener Bey çok güleryüzlü ve hızlı. Mezelerle beraber kızarmış ekmeğimiz de geldi.
Mezelerdeki ufak detaylar Astek’in aşçısı Kamuran Usta’nın ne kadar özenli olduğunu ele veriyor. Örneğin pekçok yer pilaki yapar ama içine kereviz yaprağı eklemeyi düşünmez. Astek’te pilakide fasülye ve havucun yanındaki kereviz yaprağı pilakiyi lezzetinden yenilmez yapıyor. Soslu patlıcanımızda sos taze domates ve sarımsakla yapılmış, yanındaki biberler acı. Çok lezzetli, patlıcanın da mevsimi zaten. Ezme sipariş üzerine taze yapılıyor, diğer restoranlar gibi buzdolabından servis yok. Ezmeye acı yeşil biber katmışlar, önce sorsalar acı yiyormuyuz diye çok iyi olurdu. Levrek narin de levrek haşlandıktan sonra üzerine az kavrulmuş beyaz soğan, biber ve bolca yağ eklenmiş, üzerine ise baharat olarak birkaç tane karabiber konmuş. 

Ardından garsonumuz sıcak servisini başlattı ve paçanga böreğinin tadına baktık. Börek çıtır pişmiş, çok lezzetli ve hafif. Biraz da biber dolma ve çalı fasülyesinin tadına baksak mı? Biber dolma tam Ermeni usulü, bol soğanlı kuşüzümlü, nefis bir şey. Çalı fasülyesi narin ve tatlı, sanırım biraz şeker koymuşlar pişirirken. Son olarak bir de köftenin tadına baksak. Köfte yanında közlenmiş domates ve biberle servis ediliyor, biberler yine acı. Köfte ise bol sulu, içinde bolca kimyon var, leziz. Tüm bu ziyafetin sonunda gelen hesap ise neredeyse komik bir rakam.

Az bilinen ama çok lezzetli yemekler sunan başka bir yeri denemek isterseniz Astek Restaurant’ı tavsiye ederim.
Adres: Bilezikçi Sok. No.13 Pangaltı Şişli İstanbul (Ramada Otelinin yanından Ergenekon Caddesine girince soldan 2. sokak)
Telefon: 0212 247 25 62 / 296 40 42

Reklamlar

3 Yorum on “Astek Restaurant”

  1. Masa Örtüsü dedi ki:

    Yolum düştükçe uğradığım, ev yemeği tadında enfes lezzetleri olan bir yer, şener beyin sıcak karşılaması insanın içini ısıtıyor.

  2. kerwane dedi ki:

    arkadaşlarla makul fiyata alkol alıp sohbet edebileceğimiz bir yer bakarken bloğunuzda buldum burayı.tam kafamdaki gibi bir yer.onlarıda davet etmeden evvel deneme yapmayı planlıyorum.yorumunuz için için teşekkürler

  3. Atilla dedi ki:

    rica ederim, umarim Astek'ten memnun kalirsiniz. Ben de ayda 1 gibi ugruyorum, su ana kadar gayet memnunum.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s