Sarihan Gusto

Sarıhan’ın neredeyse 10 senelik müşterisiyim, benim ilk gittiğim zamanlarda ismi Sarıhan İşkembe’ydi. Daha sonra Bakırköy tarafına çok yolum düşmez oldu ve son 5 yıldır gidemedim Sarıhan’a ama işkembe ve kokorecinin tadı hep aklımdaydı. Sonunda uğrama şansı buldum ama ne göreyim benim gittiğim Sarıhan İşkembe Sarıhan Gusto olmuş. Yeri aynı, yandaki dükkanı da kendilerine katarak alanlarını 2 katına çıkarmışlar, içeride bir garson ordusu çalışır olmuş. Değişiklikler bu kadar değil tabii, içeri girerken dışarıda Porsche Cayenne, Mercedes gibi bir sürü araba bekliyor ve vale servis var. İçerisininde dekorasyonu baştan aşağı değişmiş, natürel ahşap masa sandalyenin yerine kadife koltuklar ve siyah ahşap masalar, plastik duvar boyasının yerine duvar kağıtları gelmiş, sanki işkembeci değil de İtalyan ya da Fransız restorantına gelmişsiniz havası var. Bu kadar hoş ortamda havada olan kızarmış tavuk, işkembe, sarımsak karışımı koku da olmasa herşey çok güzel olacak; umarım Sarıhan Gusto bu kokuyu engellemek için tedbir alır.
Sarıhan’da bu kadar değişikliğe karşın değişmeyenler de var. Bir kere sahipleri aynı, işletme hala aslen Bayburtlu olan Fikret Sarıhan Beyin. Hala ekmekler kağıdın içine sarılı geliyor ve lezzetliler. Baharatlar hala tabak yerine küçük kağıt paketlerde veriliyor, limon dilimleri hala tülbente sarılı. Hepsinden önemlisi hala işkembe ve kokoreçleri eski lezzetinde.

Bu uzun ayrılıktan sonra Sarıhan’da birkaç şeyin tadına bakmak istiyorum, o yüzden az porsiyon ince kıyım işkembe çorbası ile başlayalım. Garsonumuzun dalgınlığından mıdır bilmem gelen çorba ince kıyım değil ama eski lezzetinde. Sarıhan Gusto işkembeyi danadan hazırlıyor ve Balıkesir’den alıyor, kendileri temizliyorlar. İşkembe çorbasının lezzeti olarak Sarıhan Gusto benim damak tadıma göre Taksim’deki Lades, Dolapdere’deki Apik ya da Şişli’deki Sarıhan ayarında, belki onlardan bir burun farkı önde belki aynı. Menüde çorbalardan işkembe (8.5TL) dışında tuzlama (9.5TL), şirden (9.5TL), damar tuzlama (14TL), paça (9TL), mercimek (7TL) ve domates çorbası (7TL) da var.

İşkembeden sonra az kokoreç ve az kuzu kelle tandır istiyorum. Kokoreç harika, benim şahsen İstanbul’da yediğim en lezzetli kokoreç, Sarıhan Gusto’ya giderseniz sakın kokoreç yememezlik yapmayın. Kokoreç yapan pekçok yerdeki gibi kömür ateşinde çok tutulup kurutulmamış, hala yumuşak. Kuzu eti olduğu da lezzetinden belli, Balıkesir’de kokoreci aldıkları yer bu işi iyi yapıyor, Sarıhan da iyi pişiriyor, bravo demekten başka denecek yok.

Kuzu kelle aslında çok düşkünü olduğum bir yiyecek değil. Kuzu kelle tandır da çok lezzetli, kuzu olduğu için biraz yağlı, et yumuşacık pişmiş. Sarıhan Gusto’nun etleri ve sakatatları iyi bir yerden aldığı belli. Kuzu kellenin yanında son derece yaratıcı bir yaklaşımla verdikleri soya sosu bence pek uymamış, sade daha iyi gidebilir beyin içinse limon suyu sos olarak yeterli zaten.
Kuzu kelle (yarım kelle 9.5TL) ve kömürde kokoreç (porsiyonu 9.5TL) haricinde Sarıhan Gusto’da çevirme tavuk (yarım 9.5TL), mantı (10TL), tavuk şiş de (10TL) bulunuyor.

Tatlı olarak Sarıhan Gusto’da sütlaç, zerde ve aşure var, bu seferlik pas geçiyorum.

Internet sitesi: http://www.sarihangusto.com/
Adres: İncirli Caddesi No. 75 Bakırköy İstanbul
Telefon: 0212 571 10 67

Reklamlar


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s