Bahar Pide Salonu

Bahar Pide Salonu ismi her ne kadar ilk pideyi çağrıştırsa bile yazımızın konusu aslında döner. Bahar Pide Salonu Mecidiyeköy’de Cevahir Alışveriş Merkezi’nin yanındaki Fulya Caddesi üzerinde; tam Cevahir’in yan girişine bakıyor. Burası küçük bir esnaf lokantası, içerisinde 5-6 tane masa var, dışarıya da 2-3 masa atmışlar. Haftanın her günü sabah 8:30’dan akşam 9:30’a kadar açık, bilen gider tarzı bir yer. Müşterisi bol, kimisi döneri sardırıp elde yiyor, kimisi oturup döner, pide yiyor ya da çorba içiyor. Oturunca esnaf lokantalarında adet olduğu üzere masanızı başkaları ile paylaşıyorsunuz.

Burayı ilk olarak eşim 2-3 sene önce keşfetmiş, dönerinin çok lezzetli olduğunu bana söylemişti, ben de son birkaç aydır Mecidiyeköy Şişli civarında ne zaman güzel döner yemek istersem buraya gidiyorum. Bahar Pide Salonu’nun sahipleri Rize’li. Aynı cadde üzerinde 46 numarada olan Bahar Kasabı da aynı kişilere ait. Dönerlerinin bu kadar lezzetli olmasının sebebi sahiplerinin aynı zamanda kasap olması ve etten iyi anlamaları. Bahar Pide Salonu döneri parça dana etinden yaprak döner olarak yapıyor, etleri Çanakkale Biga’dan geliyormuş. Döneri günlük olarak kendi ustaları kendi kasap dükkanlarından aldığı etlerden sarıyor ve aynı gün içinde döneri satıp bitiriyorlar. Dana etinden olması sebebiyle döner az yağlı. Tavsiyem pilavüstü ya da fırından yeni çıkmış pidenin içinde dönerinizi almanız.

Bahar Pide Salonu’nun menüsünde bulunan diğer şeyler çorba, kurufasülye, pilav, pideler ve lahmacun. Esnaf lokantalarında adet olduğu üzere yazılı bir menü yok. Bahar Pide Salonu’nda yarım ekmek ya da pide dönerin fiyatı 4.5TL.

Adres: Fulya Cad. Erse Han 3/5 Mecidiyeköy İstanbul
Telefon: 0212 211 32 93 / 272 93 68


5 Yorum on “Bahar Pide Salonu”

  1. Anonymous dedi ki:

    6yaşımdan beri aynı yerde yiyorum bu enfes döneri.yaşasın bahar pideee!!!

  2. Anonymous dedi ki:

    Biraz önce dönerlerini tattım, gerçekten güzel ancak fiyat bana biraz esnaf fiyatı gelmedi. Pilav üstü döner + su= 12 TL ? Ama düzenli gidermiyim bu fiayttan sonra sanmam, belki ekmek arası?

  3. Anonymous dedi ki:

    hacı abi döner mukkemmel de fiyatları biraz ındır 🙂

  4. asd dedi ki:

    son 3 yıldır gittiğim yerdır burası , 3 günde 1 yerim dönerinden, nekadar lezzetli oldugunu siz tahmin edin artık , özellikle pide fırından daha yeni cıkmısken pide arası dönerini tavsiye ederim . pide arası 5 lira . gayet uygun ayrıca eti dana eti ve dolu dolu koyuyorlar pidenin arasına . Şimdiden herkese afiyet olsun 🙂

  5. Halid AYÇİÇEK dedi ki:

    şimdi sipariş etitim gayet güzel ama pahalı biraz eee oda lezzet ve kalite farkı sanırım


Yorum bırakın