Tatbak

Nişantaşı ve kebap? Hatırlar mısınız Avrupa Yakası’nın ilk bölümlerinin birinde dizinin ofisboyu Şesu “Burada acı görebiliyormusun, burası Nişantaşı burada çiğ köftenin bile acısızı yeniyor” diyordu. Nişantaşı’ya suşi yemek için gidilir, Fransız yemeği için ya da cafeler için gidilir ama Nişantaşı’na kebap yemek için gidilir mi? Gidilen adres Tatbak’sa gidilir, aslen Gaziantep’li olan Hasan Katıkçı tarafından kurulan Tatbak 1960’dan bu yana Nişantaşı’nda İstanbul’un en güzel kebap ve lahmacunlarından birini yapıyor.

Tatbak iki katlı. Nezih bir mekan, masalar beyaz örtülü, yerler beyaz karo, duvarlarda tablolar. Garsonlarımız tertemiz ve ütülü beyaz gömlekli ve krem yelekli pek şıklar. Tatbak her zaman kalabalık, ancak bu doluluk servisi aksatmıyor, şaşırtıcı derecede hızlı ve hatasız bir servisi var Tatbak’ın. Çalışanların pekçoğu 15 yıldan uzun zamandır Tatbak’ta çalışıyormuş.

Tatbak’ın fiyatları el yakmaz cinsten. Mercimek çorbası 5TL, kebaplar 10-19TL arası, pideler 10-11TL, lahmacun 4TL, kadayıf tatlısı 4TL (fiyat bilgisi en son Aralık 2010’da gözden geçirilmiştir).

En popüler yiyecek lahmacun, pekçok masa sadece lahmacun alıyor. Soğansız bol maydanoz kullanarak yapılmış lahmacunu Antep usulü Tatbak’ın. Kıyma yağlı bir etten ya da kıymanın içine bir miktar kuyruk yağı katılmış, böyle olmasa zaten lahmacunun lezzeti gelmez. Benim şahsen damağım Urfa usulü lahmacunu daha çok sever ama Tatbak’ın lahmacunu Antep usulü lahmacunda İstanbul’da ilk 5’e oynar, gerçekten çok lezzetli bir lahmacun. Tatbak’ta ayrıca pekçok yerde bulunmayan çullama lahmacun yani bol kıymalı lahmacun da var.

Kebaplarımız bıçakta çekilmiş ve kuzu eti kullanılmış, ama az yağlı. Acılı urfa istiyorum, Şesu haklı sanırım, kebapta acıyı zor hissediyor damağım. Kebabın yanında nohutlu bulgur pilavımız leziz. Kebabın üstüne ayrıca çok şık olarak roka yaprakları, domates ve biber konmuş, tadı kadar görünümü de enfes bir kebap.

Arkadaşım yoğurtlu kebap istiyor. Hafif olması için bu kebabta sos olarak sadece yoğurt ve salça sosu kullanılmış, tereyağı yok. Kebabın kıyması çok lezzetli ama sosun lezzeti orta.

Son olarak kapanışı kaymaklı kadayıf ile yapıyoruz. Kadayıfın üzeri güzel kızarmış, hafif yanık tadı var ama bu kadayıfı daha leziz yapmış. Kadayıfta kaymak tadı damağa belli belirsiz geliyor, sınıfı geçer ama daha bol kaymaklı olup daha az şekerli olsa ve hafif ısıtılarak sunulsa daha lezzetli olurdu.

Tatbak pazar hariç hergün 11 ile 21 saatleri arasında açık. İşletmedekiler heryıl 1 Ağustos 15 Ağustos arası Tatbak’ı kapatıp tatile çıkıyorlar.

Adres: Akkavak Sk. No.28/A Nişantaşı İstanbul
Telefon: 0212 246 13 06 / 248 04 25
Internet sitesi: http://www.tatbak.com/

Reklamlar


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s