Ottoman

Ottoman Haliç kıyısında tarihi bir binada Antep ve Hatay mutfağından örnekler sunan bir restoran. Restoranın sahipleri ve başaşçıları Hatay’lı olan Müge Hanım ve Antep’li eşi. Restoranın özelliklerinden biri kullanılan malzemelerin kalitesi ve malzemelerin Hatay ya da Antep’ten getirilmesi. Bunun sonucunda ise Hatay’da ya da Antep’te bulabileceğiniz lezzette yemekler çıkıyor. Bir diğer özellik ise diğer pekçok restoranda bulamayacağınız yöresel yemeklerin Ottoman’da sunulması. Örnek vermek gerekirse Antep usulü kelle paça, cacıklı Arap köftesi, kabak borani, keşkek, şiveydiz, rubbeni bu lezzetlerden bazıları. Ottoman günlük olarak 3-4 çeşit yöresel yemek çıkarıyor, bunun dışında menüde mezeler, ara sıcaklar, salatalar, kebaplar standart olarak hergün var. Son olarak Ottoman’a gitmek için diğer bir sebep konumu ve manzarası. Haliç kıyısında Kadir Has Üniversitesi yakınında Ottoman, aşağıdaki fotoğraf Ottoman’ın 3 katlı binasının teras katından çekilmiş bir Haliç ve Galata manzarası. Şehir dışından gelmiş misafirleri götürmek için ideal bir yer Ottoman.

Ottoman’da fiyatlar çok ucuz değil ama pahalı da sayılmaz. Mezeler 4-6TL arası, kebaplar 16-18TL gibi, salatalar 5TL. Ottoman’da alkollü içki de bulunuyor. İçkisiz kişi başı 30-40TL gibi tutar.

Ottoman’da giriş olarak gavurdağı salatası ve humus alıyoruz. Girişlerle beraber küçük bir tabakta üzerinde Hatay zeytinyağı gezdirilmiş ve otlu çökelek peyniri de geliyor. Peynir biraz tuzlu ama lezzetli. Gavurdağı salatası enfes, harika bir nar ekşisi ile lezzetlendirilmiş ve cevizi bol. Humus fena değil, içine diğer yerlerden farklı olarak kimyon da koyulmuş. Humusta benim damağım humusun içinde biraz daha fazla sarımsak olmasını seviyor ama yine de güzel bir humus. Ardından denemek için Antep lahmacunu alıyorum. Lahmacun soğansız sarımsaklı, enfes, yediğim en güzel Antep usulü lahmacunlardan biri.

Ardından ana yemek olarak keşkek ve rubbeni geliyor. Keşkek Anadolu’nun pekçok yöresinde bulunan bir yemek, genelde düğünlerde ya da bayramlarda yapılıyor. Yapması çok zahmetli bir yemek, etin ve buğdayın saatlerce dövülmesi gerekiyor. Keşkekin tadı bana göre harika, üzerine bolca ceviz konmuş ve içine katılan soğan tatlı bir tat vermiş. Keşkek konusunda benden daha titiz olan eşim ise ortalama buluyor.

Rubbeni artık Hatay’da bile unutulmaya yüz tutmuş bir Hatay yemeği. İçinde arpacık soğan, bolca kıyılmış domates, kuzu etinden köfteler ve baharat var. Sanırım köfteler önceden mangalda pişiriliyor, daha sonra içine arpacık soğanı, domates ve baharatlar atılarak taş bir çömlekte fırına veriliyor. Güzel bir lezzet, kıymasının tadı çok güzel ayrıca zaten içinde bütün arpacık soğan olan yemeklere bayılırım.

Ottoman’da yediklerimiz içinde hayal kırıklığına uğratan birşey yoktu, herbiri ortalamanın çok üzerinde. Başarılarının devamını diliyorum.

Adres: Abdülezelpaşa Caddesi No.11 Cibali Fatih İstanbul (Kadir Has Üniversitesi bitişiği)

Telefon: 0212 631 75 67

Internet sitesi: http://www.balatottoman.com/

Reklamlar


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s