Halil Ibrahim Sark Sofrasi

Daha önce bahsettiğim gibi Fatih Aksaray Horhor’da 40-50 kadar kebapçı var. Bu kebapçılar arasında çok fazla fark yok, hepsi hem menüleri hem de kaliteleri açısından birbirine benziyorlar. Bu kebapçıların çoğunluğu son 10-15 yılda İstanbul’a gelmişler, aslında bu kebapçılar Horhor yerine başka bir semtte olsalar bulundukları semtin en iyi kebapçısı olurlar. Örneğin Kadıköy iskele civarı, Şişli ya da Beşiktaş’ta Horhor’daki bu kebapçıların herhangi biri ayarında bir kebapçı şu an itibariyle yok.

Halil İbrahim Şark Sofrası’da Horhor’da ve Fatih’te şubeleri bulunan Urfa asıllı bir kebapçı. Horhor’da konum olarak Sofular Caddesinin hemen girişinde Neden Urfa ve Şavak Usta’nın hemen yanında.

Halil İbrahim Şark Sofrası civarda bulunan diğer kebapçılar gibi alçak masalar ve kürsülerle döşenmiş, servis çok samimi, duvarlarda buraya gelmiş ünlüler ve Urfa’nın resimleri var ve menü aynı: kebap, lahmacun, çiğ ve içli köfte ve pide var…

Siparişimizi vermeden önce masamız yine tipik olduğu üzere salata ve yeşilliklerle donatılıtılıyor.

Ardından önden siparişini verdiğim tek lahmacun geliyor. Yazdıklarımı takip edenler bilirler, Urfa tipi, yumuşak hamurlu ve yağlı kıyma kullanılan lahmacunun hastasıyımdır, Halil İbrahim Şark Sofrası tam benim sevdiğim tipte lahmacun yapıyor.
Ardından kebap olarak ısmarladığım haşhaşlı kebap geliyor. Kıyma elde bıçakta çekilmiş ve enfes. Sade bir sunumla bulgur üzerinde közlenmiş biber ve domatesle sunuluyor.

Bu enfes ziyafeti müesssese ikramı çay ile noktalıyoruz. Halil İbrahim Sofrasında Horhordaki diğer kebapçılar gibi fiyatlar gayet uygun: Adana, Urfa kebap ve tavuk şiş 10TL, fıstıklı ve haşhaşlı kebap 12TL, karışık kebap 20TL, içli köfte 2.5TL, lahmacun 2TL, bardakta ayran 1TL.

Adres (Horhor merkez): Sofular Mah. Sofular Cad. No.54 Aksaray İstanbul
Telefon: 0212 621 77 32

Adres (Fatih): Fevzipaşa Cad. No.13 Fatih İstanbul
Telefon: 0212 635 40 15 / 534 48 08
Internet sitesi: http://halilibrahimsarksofrasi.com.tr/

Reklamlar

One Comment on “Halil Ibrahim Sark Sofrasi”

  1. Anonymous dedi ki:

    Yapmayın. Horhordaki hiçbir kebapçı, kebabı bıçak kıymasından yapmıyor. Bıçak kıyması dokunduğunuz anda dağılır. Çatalla, bıçakla yenemez zaten. Elinizle alır lavaşa sararsınız, ufak parçaların heder olmaması için.İstanbul'da bıçak kıymasından adana kebabını birkaç yer yapıyor(zaten talebe yetişmeleri mümkün değil, bu bir özür değil ama)Adana Ocakbaşı'ndan şaşmayın derim. İleride gidip blogunuza yazarsanız; Beyazıttaki Şeyhmuz Kebap Evi ise bıçak kıyması olmasına rağmen etinin lezzetiyle sıradan.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s