>Baylan Pastanesi

>

Baylan Pastanesi Kadıköy’ü Kadıköy İstanbul’u İstanbul yapan yerlerden biri. Geçmişi neredeyse cumhuriyet kadar eski, ilk olarak Beyoğlu’nda imiş. İlk müşterileri arasında Atatürk de var, daha sonları ise başta edebiyatçılar olmak üzere pekçok ünlü kişinin Baylan ile bağlantısı olmuş. Yakın zamanda Buket Uzuner Kumral Ada Mavi Tuna kitabında kitabın kahramanlarına Baylan’ın arka bahçesinde bol bol kup griye yedirtiyor.

Benim Baylan’la tanışıklığım ortaokul zamanlarından başlıyor. Okuldan kaçtığımız zamanlar Baylan’ın arka bahçesi öğretmenlerimizin bizi bulamayacağı gizli köşelerimizden biriydi. Bunca zaman içinde Baylan hala zaman zaman uğrayıp nefis tatlılarından yediğim ya da Kadıköy çarşısının kargaşasından uzak sakin bir yer aradığımızda sığındığımız yerlerden biri oldu. Baylan’ın sahibi Harry Lenas Amca hep oradaydı. İsviçre’de gençliğinde pastacılık okulunda okumuş, pastacılık konusunda Türkiye pekçok ilkle Baylan sayesinde tanıştı; örneğin likörlü çikolatalar, adisababa, rokoko, kup griye vs. Harry Amca yaşına rağmen hala dükkanda duruyor, en son gittiğimizde yılbaşı sonrasıydı ve güler yüzlü Harry Amca kızıma yılbaşı çikolatası ikram etmişti. 

Baylan’a son uğradığımızda adisababa ve çikolatalı turf yedik. Bunların dışında Baylan’da kup griye, kestaneli mus, ufak pastalar, çikolatalar gibi pekçok lezzet var. Eminim Baylan’a giden herkesin kendine göre favorileri vardır, benim favorim çikolatalı turf.

Adres: Muvakkithane Caddesi No.9 Kadıköy İstanbul
Telefon: 0216 3466350 / 3362881
Reklamlar

One Comment on “>Baylan Pastanesi”

  1. Anonymous dedi ki:

    >yuh yaa! kup griye 9.5 olmuş.


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s