Begendik Kayseri Mutfagi

Kayseri mutfağı çok aşina olduğum bir mutfak değil, Ankara’ya gittiğim zaman bir tanıdığım beni Kayseri mutfağının yapıldığı bir yere götürmeyi teklif edince sevindim. Çankaya merkezde Libya Caddesi’nde olan Beğendik Kayseri Mutfağı gerçekten Kayseri’ye özgü birçok yemeği sunuyor. Menüde olanlara bakacak olursak bamya çorbası, mantı çeşitleri, fırınağzı , etli yaprak sarma , yağlama , pastırmalı kuru fasülye gibi yöreye ait lezzetler var. Beğendik Kayseri Mutfağı hamur işleri yönünden de çok zengin, bunları tatma şansım olmadı ama göze çarpan şeylerden bazıları cevizli kete, Kayseri halkası, baklava çeşitleri, katmer, bazlama, ıspanaklı patatesli börekler oldu.

Girişte öncelikle iştah açıcı olarak bazlama ve bir miktar çemen getirdiler. Her ikisi de gayet lezzetli. Sonra kıymalı yaprak sarması aldık. Yaprak sarma gerçekten çok minik açılmış, aşağıdaki 1 porsiyon tabakta 30-40 sarma vardı. Pişirirken suyuna domates sosu katılmış, yoğurdu üzerinde gayet lezzetliydi.

Ardından kıymalı yağlama geldi, bence gecenin yıldızı bu yağlamaydı. Kuzu kıymasından yapılmış enfes bir pide. Hamur çok ince ve kıymanın suyu sebebiyle yumuşacık. Yağlamanın görünüşü lahmacunu andırıyor ama malzeme olarak safi kuzu kıyması kullanılıyor, lahmacundaki gibi kıymanın içinde soğan, maydanoz gibi şeyler yok. Harika bir lezzet. Bu yağlamanın aynı zamanda peynirlisini de yapıyorlarmış.

Mantı çeşitleri olarak kıymalı mantı, yağ mantısı ve tepsi mantısı çeşitleri var. Biz yağ mantısını deneyelim dedik. Gelen mantı yalancı mantıyı andırıyordu, içinde kıyma olan büyük hamur topları yağda kızartılmış üzerinde ise domatesli ve yoğurtlu bir sos dökülmüş. Tad olarak beni çok tatmin etmedi, klasik Kayseri mantısı alsak muhtemelen daha iyi bir seçim olurdu. Bu arada sizin de dikkatinizi çekmiştir, Kayseri mutfağında hemen her yemeğe yoğurt ya da yoğurtlu bir sos eşlik ediyor. Benim gibi yemekle birlikte yoğurt yemeyi seviyorsanız bu yemeklerin çoğundan muhtemelen hoşlanacaksınız.

Son olarak fırınağzı alıyoruz. Bu güvecin içinde taş fırında pişmiş kuzu kaburgası. Et yumuşacık olmuş ve gerçekten ağzınızda dağılıyor. Etin yanında domates ve biber konmuş, tat vermek içinse sadece karabiber var. Bir nevi az sebzeli güveç gibi, oldukça lezzetli.

Beğendik Kayseri Mutfağı orijinal ve çok lezzetli yemekler sunan güzel bir yer. Fiyatlar da yüksek değil, mantılar 7-8TL, fırınağzı 16TL, kıymalı yağlama 8.5TL.

Adres: Libya Caddesi No.34 Çankaya Ankara

Telefon: 0312 4339080

Reklamlar


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s