Ranchero

Ranchero’yu ilk olarak Vedat Milör’un TV programında izlemiştim. Geçenlerde Suadiye’deki merkezden sonra Nişantaşı’nda Reasürans Çarşısının içinde ikinci şubesinin açıldığını görünce eşimle beraber gittik ve denedik, yemeklerini gerçekten çok başarılı bulduk. Öncelikle Meksika yemekleri konusunda çok fazla tecrübem ve bilgim yok, Meksika’ya gitmedim ve yemeklerin lezzetini orijinal lezzetlerle kıyaslama şansım yok. Ancak İstanbul’da Meksika yemeği ve TexMex yapan belli başlı yerlere gittim (Etiler’de El Torito ve Chili’s Beyoğlu’nda Rio Bravo) ve yurtdışında bazı Meksika restoranlarını deneme şansım oldu. Şu ana kadar yediğim en lezzetli Meksika yemeklerini Ranchero’da yedim diyebilirim


Ranchero’da menü oldukça geniş. Internet sitelerine http://www.ranchero.com.tr/tr/ menülerini koymuşlar bakmanızı tavsiye ederim. Biz başlangıç olarak combo nacho aldık. Öncelikle nacho’da kullanılan mısır cipslerini kendileri yapmışlar ve oldukça başarılı. Kullanılan diğer malzemeler de oldukça taze ve kaliteli. Sadece cheddar peyniri bana eritilmiş peynir değil de ketçap gibi şişenin içinde satılan eritilmiş cheddar peyniriymiş gibi geldi. Bu peynir dışında çok lezzetli ve başarılı.

Ana yemek olarak ben bir vejetaryan yemeği olan enchiladas chilangas aldım. Bu yemekte tortilla (mısır unundan yapılan ince dürüm hamuru) içine ıspanak, sebzeler ve yer fıstığı püresi konuyor. Üzerine chilaca denilen acılı bir Meksika biberinden yapılmış sos dökülüyor. Yanında servis edilen pilav ise sebzeli ve enfes bir tereyağı ile yapılmış. Bilmiyorum acaba Meksikalılar pilava tereyağı katıyorlar mı yoksa pilav Türk damak tadına mı uyarlanmış ama nefis olduğunu söyleyebilirim. Diğer bir yanda ise Meksika fasülyesi püresi var. Sanırım bu kadar orijinal malzemelerle yapılmış bir Meksika yemeğini Türkiye’de sadece Ranchero’da yiyebilirsiniz.

Eşim ise ne zaman Meksika lokantasına gitsek aldığı favori yemeği olan etli fajita alıyor. Ben de tadına bakıyorum, öncelikle kullanılan et kaliteli bir dana eti ve iyi pişirilmiş ve içi yumuşak bırakılmış. Fajitaya katılan taze biber ve soğanlar da iyice pişirilmiş ve yumuşamışlar, diğer yediğim yerlerde genelde bu malzemeleri diri bırakıyorlardı ama Ranchero’daki halini daha çok beğendim. Fajita yanında gelen tortilla ve soslardan Meksika fasülyesi, avokado harika. Peynir yine biraz vasattı, sanırım eski kaşar ya da benzeri bir peynir kullanılmış ama daha iyi olabilir. Sonuç olarak herşeye rağmen yediğim en iyi fajitalardan biriydi.

Ranchero’nun menüsünde birkaç çeşit tatlı var ama Meksika mutfağı da Çin mutfağı gibi tatlı yönünden zengin bir mutfak değil, tatlıyı bir sonraki sefere bırakıyoruz.
Ranchero’da bu yiyecekler ve yanında alkolsüz içeceklerle 65TL gibi bir hesap ödeyerek çıkıyoruz. Buradan kişi başı 30-40TL gibi bir hesap ödeyerek çıkmak mümkün.
Adres (Nişantaşı şube): Reasürans Çarşısı No.53 Nişantaşı İstanbul
Tel: 0212 2198550
Adres (Suadiye merkez): Bağdat Caddesi 468/A Suadiye İstanbul
Tel: 0216 3806500
Internet sitesi: http://www.ranchero.com.tr/
Reklamlar

One Comment on “Ranchero”

  1. ceren_do dedi ki:

    >Siteniz çok güzel ve faydalı.. lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz. ******Lezzetli Yemek Tarifleri*******


Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s