Sultan Sofrasi
Yazım tarihi: Temmuz 14, 2012 Filed under: 4, Antakya, Hatay mutfagi, TL TL 1 Yorumİlk önce Antakya’da lokantalarda adet olduğu üzere masamıza taze nane geliyor. Lübnan lokantalarında da adet bu şekilde, eminim Suriye’de bu şekildedir. Arap mutfağında taze nane ve zahter en çok sevilen yeşillikler.
Daha sonra söylediğimiz tereyağlı humus ve taze zahter salatası geliyor. Çorba olarak ekşi aşı istemiştik. Bu çorbada yoğun bir kuzu eti lezzeti var, tadı Antep’in yuvalamasına benziyor. Yoğurt aşı Antakya’ya özgü tuzlu yoğurt kullanarak yapılmış, enfes bir şey. Humus ve zahter salatasına zaten laf yok, bu ikisini Antakya’da kötü yapan bir yere raslamak imkansız.
Ana yemek olarak saç oruğu ve kağıt kebabı söylemiştik. Her ikisi de gayet güzeller, dana eti kullanarak yapılmışlar bu sebeple fazla yağlı değiller. Ben koyun etini tercih ederdim ama Antakya’da dana eti daha yaygın gibi.
Sultan Sofrası’nda fiyatlar uygun, belki Antakya’daki diğer lokantalardan biraz fazla ama İstanbul ölçülerinde gayet makul fiyatlar.
Internet sitesi: http://www.sultansofrasi.com/
Adres: İstiklal Cad. No.20 Antakya
Hatayın 1 numarası! sadece tadın, anlayacaksınız:)